بخش فرآوری غذاهای دریایی کنسرو شده اروپا بیشتر در جنوب اروپا متمرکز است، جایی که اسپانیا، ایتالیا، فرانسه و پرتغال بازیگران کلیدی هستند.
اسپانیا پیشتاز تولید کنسرو در اروپا است، محصول پیشرو تن ماهی گلکسی است که دو سوم حجم تولید شده را شامل می شود، شایان ذکر است، اسپانیا تقریباً 70 درصد از کنسرو ماهی تن فرآوری شده در اروپا را با شرکت های بزرگی مانند Jealsa، Frinsa و Grupo Calvo تولید می کند.
کنسرو ماهی تن 83 درصد از مواد غذایی کنسرو صادراتی اسپانیا را تشکیل می دهد، علاوه بر بازار داخلی اسپانیا، شرکتهای کنسروسازی اسپانیا 90 درصد صادرات خود را در سایر کشورهای اروپایی از جمله ایتالیا، فرانسه و پرتغال متمرکز میکنند.
اسپانیا همچنین با 60 درصد از کل تولید اروپا در تولید کنسرو آنچوی پیشتاز است، اسپانیا همچنین قوطی های بزرگ آنچوی شور را به مراکش و الجزایر صادر می کند که در آنجا مجدداً فرآوری شده و مجدداً به بازار اروپا صادر می شود.
تولید داخلی اروپایی کنسرو ماهی خال مخالی در سال 2019 کاهش یافت، لهستان از سال 2018 که مقام اول را از فرانسه گرفت، که بزرگترین تولید کننده کنسرو ماهی خال مخالی در سال های گذشته بود، تولید کننده اصلی بوده است، پرتغال، اسپانیا و بلغارستان نیز در میان 5 تولیدکننده پیشرو کنسرو ماهی خال مخالی در اروپا قرار دارند.
تولید کنسرو ساردین بیشتر در کشورهای لتونی، اسپانیا، لهستان، پرتغال و فرانسه متمرکز است، تولید کنسرو ساردین در دوره بین سالهای 2015 و 2019 تا حدودی به دلیل کاهش سهمیهها که باعث کاهش صید ساردین شد، 18 درصد کاهش یافت، اما در سال 2017 کمی بهبود یافت.
قبل از ورود به بازار اروپا، صادرکنندگان باید اذعان کنند که اروپا ماهی های کنسرو شده خود را در سطح تولید ثابت تولید می کند، همانطور که شکل 1 نشان می دهد، تولید کلی کنسرو ماهی تن در سال 2019 افزایش یافته است، در حالی که تولید کنسرو ساردین، کنسرو ماهی خال مخالی و کنسرو آنچوی در سال 2019 نسبت به سال قبل اندکی کاهش یافته است.
با این حال، تولید داخلی اروپا هنوز نتوانسته تقاضای اتحادیه اروپا را برآورده کند، بنابراین واردات کنسرو ماهی از کشورهای دیگر بسیار مهم است و فرصت های تجاری را برای ورود شما به این بازار فراهم می کند.